Summer Schedule

June 5 – June 9, 2017

Monday, June 5th

Time Details Duration
7:30 AM – 8:15 AM Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM – 8:40 AM Registration confirmation and sign-in PBL Lab 2nd Floor 25 minutes
8:40 AM – 9:00 AM Orientation- Auditorium   20 minutes
9:00 AM – 10:15 AM Jacket fitting and Team Challenges with the students   1 hour 15 minutes
10:15 AM – 10:45 AM Depart from Drew and travel to Scheller College of Business Building in GA Tech
800 West Peachtree Street, NW, Atlanta 30308
30 minutes
10:45 AM - 11:45 AM Ice Breaker Activity with all students and Circle of Support Activity Room 102 1 hour
11:45 AM – 11:55 AM Buzzcard Distribution 10 minutes
12:00 PM – 1:00 PM Lunch (GT Square) 1 hour
1:00 PM – 2:15 PM Introductory Session to VR Room 102 & 103 1 hour 15 minutes
2:15 PM – 3:00 PM Group formation VR perspective Rules regarding equipment handling Photograph release forms 45 minutes
3:00 PM – 3:10 PM Transition to the Bus (Sharing a bus with Mobile Media Summer Program June 5th – 9th) 10 minutes
3:15 PM – 3:45 PM Depart GA Tech and travel back to Drew 300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317 30 minutes
3:45 PM – 3:50 PM Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM – 4:30 PM Parent Pick-up 40 minutes

Tuesday, June 6th

Time Details Duration
7:30 AM – 8:15 AM Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM – 8:45 AM Depart from Drew and travel to GA Tech – Purple & Blue Teams (Samson Trailways Bus)
800 West Peachtree Street, NW, Atlanta 30308
Ms. Tonya Ricks – Purple
Mr. Shaun Harris – Blue  
Depart from Drew and travel to Action Ministries Regional Hunger Relief Office – Yellow and Green Teams (Drew Bus)
2160 Hills Ave Bldg 2, Suite F, Atlanta GA 30318
Ms. Catherine Shuler-Davis – Yellow Mr. Bill Harris – Green
30 minutes
8:45 AM – 9:45 AM Transition to the College of Business Building Ms. Tonya Ricks – Purple Mr. Shaun Harris – Blue Fun Team Activity – Get to know each other 1 hour
9:00 AM – 9:45 AM Introduction on the Community Service Project at Action Ministries Yellow & Green Teams   45 minutes
9:45 AM – 10:15 AM Transition & Departure from the College of Business to the Grace Community Fellowship Church – Blue Te AM (Drew Bus)
Mr. Shaun Harris – Blue
4215 Wendell Drive, Suites E & F, Atlanta GA 30336
30 minutes
10:15 AM – 10:45 AM Introduction on the Community Service Project at the Grace Community Fellowship Church – Blue Team 30 minutes
9:45 AM – 11:45 AM

Community Service Project at Action Ministries – Yellow & Green Teams
Food Box Packaging

2 hours 15 minutes
10:45 AM – 12:30 PM

Community Service Project at the Grace Community Fellowship Church – Blue Team
Sorting food items and stocking the shelves of the Food Pantry

1 hours 45 minutes
9:45 AM – 10:00 AM Scheller College of Business Building – Purple Team Goal Setting 15 minutes
10:00 AM – 11:00 AM Activity: Goal Setting and Vision Board   1 hour
11:00 AM – 11:55 AM Activity: Organizational Skills   55 minutes
11:45 AM – 12:05 PM

Depart from Action Ministries Regional Hunger Relief Office and travel to Scheller College of Business – Yellow and Green Te AMs (Drew Bus)
800 West Peachtree Street, NW Atlanta GA 30308
Ms. Catherine Shuler-Davis – Yellow Mr. Bill Harris – Green

20 minutes
12:30 PM – 12:55 PM Transition & AMp; Departure from the Grace Community Fellowship Church to the College of Business – Blue Te AM (Drew Bus)
4215 Wendell Drive, Suites E & F, Atlanta GA 30336
25 minutes
12:00 PM – 1:10 PM Rotating Lunch Schedule Purple Team Yellow and Green Team Blue Team
(We will have it ready when you come back)
1 hour 10 minutes
1:10 PM – 3:10 PM VR PBL Brainstorming Session Rooms 102 & 103 2 hours
3:10 PM - 3:15 PM Transition to school bus for pick up 5 minutes
3:15 PM – 3:45 PM Depart GA Tech and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:45 PM – 3:50 PM Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM – 4:30 PM Parent Pick-up 40 minutes

Wednesday, June 7th

Time Details Duration
7:30 AM – 8:15 AM Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM – 8:45 AM Depart from Drew and travel to GA Tech (Samson Trailways and Drew Buses)
800 West Peachtree Street, NW, Atlanta 30308  
Purple Team will travel in the Drew bus
(Stay in bus when you arrive to Georgia Tech. 
You will be taken to your community service project)
30 minutes
8:45 AM – 9:00 AM Depart from GA Tech to SWEEAC (Purple Team)
1040 Ralph David Abernathy Blvd., SW Atlanta, GA 30310
15 minutes
9:00 AM – 11:50 AM Yellow, Green & Blue Team - Fun Te AM Activity -Vision Board - Organization Skills - Goal Setting 2 Hours 50 minutes
9:00 AM – 11:30 AM Purple Team Volunteer @ SWEEAC 2 hours 30 minutes
11:30 AM – 11:50 AM Travel from SWEEAC to GA Tech 20 minutes
11:50 AM – 12:50 PM Lunch 1 hour
1:00 PM – 2:00 PM Presentation/Simulation by Jasmine ACPB 1 hour
2:00 PM – 3:00 PM Community Service Discussion & Activity 1 hour
3:15 PM – 3:45 PM Depart GA Tech and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:45 PM – 3:50 PM Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM – 4:30 PM Parent Pick-up 40 minutes

Thursday, June 8th

Time Details Duration
7:30 AM – 8:15 AM Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM – 8:45 AM Depart from Drew and travel to GA Tech
Bill Moore Student Success Center
30 minutes
9:00 AM – 11:45 AM Presentations in the Student Success Center (Press Rooms A & B)
GT Counseling Department  Student Engagement
2 hours 45 minutes
  Tour Campus Closet  
  Ford Environmental Building - Tour Klemis Kitchen  
11:45 AM – 12:00 PM Transition to GT Student Center (Lunch) 15 minutes
12:00 PM – 1:00 PM Lunch 1 hour
1:00 PM – 2:45 PM Meet in Campus Green/Tech Walkway to start the Scavenger Hunt throughout campus 1 hour 45 minutes
2:45 PM-
3:05 PM
Transition back to the College of Business
(Drew bus ½ of the group and come back to pick up the rest to take to Drew)
20 minutes
3:15 PM – 3:45 PM Depart GA Tech and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:45 PM – 3:50 PM Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM – 4:30 PM Parent Pick-up 40 minutes

Friday, June 9th Fun Morning!

Time Details Duration
7:30 AM – 8:15 AM Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM – 8:45 AM Depart from Drew and travel to CRC
750 Ferst Drive NW, Atlanta, GA 30318
30 minutes
8:45 AM – 9:00 AM Transition to CRC 15 minutes
9:00 AM – 12:00 PM Fun at Campus Recreational Center
Courts 5 & 6 Game room Alumni Park Couch Park Field #1 (South)
Auxiliary Gym (only available from 11 AM to 12 PM)
3 hours
12:00 PM – 12:15 PM Transition to GT Student Center (Lunch)   15 minutes
12:15 PM – 1:00 PM Lunch at Student Center 1 hour
1:00 PM – 1:30 PM Transition to the Scheller College of Business
(Depends on Tech Trolley service)
30 minutes
1:30 PM – 2:00 PM High School Transition Panel 30 minutes
2:00 PM – 3:00 PM College Panel Discussion Post-Secondary Options 1 hour
3:00 PM - 3:10 PM Transition to school bus for pick up 10 minutes
3:15 PM – 3:45 PM Depart GA Tech and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:45 PM – 3:50 PM Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM – 4:30 PM Parent Pick-up 1 hour
June 12 – 16, 2017

Monday, June 12th

Time Details Duration
7:30 AM –
8:15 AM
Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM –
8:45 AM
Depart from Drew and travel to GA Tech
800 West Peachtree Street, NW, Atlanta 30308
30 minutes
8:45 AM –
9:00 AM
Transition to the Leadership Challenge Complex
816 Ferst Drive, Atlanta GA 30332
15 minutes
9:00 AM –
1:00 PM
Ropes Challenge Course at the Leadership Challenge Complex 4 hours
1:00 PM –
1:15 PM
Transition to Student Center 15 minutes
1:15 PM –
2:15 PM
Lunch at Student Center 45 minutes
2:15 PM –
3:00 PM
Team building Activities 45 minutes
3:00 PM -
3:15 PM
Transition to Bus 15 minutes
3:15 PM –
3:45 PM
Depart and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:45 PM –
3:50 PM
Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM –
4:30 PM
Parent Pick-up 40 minutes

Tuesday, June 13th

Time Details Duration
7:30 AM – 8:15 AM Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM – 8:45 AM Depart from Drew to Georgia Tech (Samson Trailways Bus)
800 West Peachtree Street, NW, Atlanta GA 30308 (Purple & Green Teams)
Depart from Drew to the West End Community Garden (Drew Bus)
1285 Ralph David Abernathy Boulevard, Atlanta GA 30310 (Blue & Yellow Teams)
30 minutes
9:00 AM – 12:00 PM Volunteer at West End Community Garden (Blue and Yellow Teams) 3 hours
8:45 AM – 9:25 AM PBL Check-in (Purple & Green Teams) 40 minutes
9:30 AM – 9:45 AM Purple & AMp; Green Te AMs travel to Morehouse and Spelman
830 Westview Drive SW, Atlanta GA 30310
440 Westview Drive SW, Atlanta GA 30310
15 minutes
9:45 AM – 11:30 AM Tour of Morehouse College (10:00 AM)
830 Westview Drive SW, Atlanta GA 30310
Tour of Spelman College (10:30 AM)
440 Westview Drive SW, Atlanta GA 30310
(Purple and Green Teams)
1 hour 45 minutes
11:30 AM – 11:45 AM Purple & Green Teams travel from Morehouse and Spelman to GT
800 West Peachtree Street NW, Atlanta, GA 30308
15 minutes
12:00 PM – 12:15 PM Blue & Yellow Teams travel from the West End Community Garden to GT
800 West Peachtree Street NW, Atlanta, GA 30308
15 minutes
12:00 PM – 1:00 PM Lunch at GT Square 1 hour
1:00 PM – 3:00 PM Content Post-Production Session Demos 2 hours
3:15 PM – 3:45 PM Depart and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:45 PM – 3:50 PM Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM – 4:30 PM Parent Pick-up 40 minutes

Wednesday, June 14th

Time Details Duration
7:30 AM – 8:15 AM Student Drop Off 45 minutes
8:15 AM – 8:45 AM Depart from Drew to Georgia Tech (Samson Trailways Bus)
800 West Peachtree Street, NW, Atlanta GA 30308 (Blue & Yellow Teams)
Depart from Drew to the West End Community Garden (Drew Bus)
1285 Ralph David Abernathy Boulevard, Atlanta GA 30310 (Purple & Green Teams)
30 minutes
9:00 AM – 12:00 PM Volunteer at West End Community Garden (Purple & Green Teams) 3 hours
8:45 AM – 9:25 AM PBL Check-in (Blue and Yellow Teams) 40 minutes
9:30 AM – 9:45 AM Blue & Yellow Te AMs travel to Morehouse and Spelman
830 Westview Drive SW, Atlanta GA 30310
440 Westview Drive SW, Atlanta GA 30310
15 minutes
9:45 AM – 11:30 AM Tour of Clark Atlanta College (Blue and Yellow Teams) 1 hour 45 minutes
11:30 AM – 11:45 AM Blue & Yellow Teams travel from Clark Atlanta College to GT
800 West Peachtree Street NW, Atlanta, GA 30308
15 minutes
12:00 PM – 12:15 PM Purple & Green Teams travel from the West End Community Garden to GT
800 West Peachtree Street NW, Atlanta, GA 30308
15 minutes
12:00 PM – 1:00 PM Lunch at GT Square 1 hour
1:00 PM – 3:00 PM Content Post-Production Session Demos 2 hours
3:15 PM – 3:45 PM Depart and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:45 PM – 3:50 PM Student Drop-off 5 minutes
3:50 PM – 4:30 PM Parent Pick-up 40 minutes

Thursday, June 15th

Time Details Duration
8:00 AM –
8:30 AM
Student Drop Off 30 minutes
8:30 AM –
9:00 AM
Depart from Drew and Travel to GT
800 West Peachtree St., NW, Atlanta GA 30308
30 minutes
9:00 AM –
10:00 AM
Finalize VR Project 1 hour
10:00 AM –
11:30 AM
Create either a poster, PowerPoint or Prezie presentation or a slide show 1 hour 30 minutes
11:30 AM –
12:00 PM
Demo 30 minutes
12:00 PM –
1:00 PM
Lunch 1 hour
1:00 PM –
2:00 PM

 
Hands-on STEM Activity
Rotating schedule to visit the GT Bookstore to use up all of their Buzzcard funds
1 hour
2:00 PM –
2:15 PM
Transition to Bus 15 minutes
2:15 PM –
2:45 PM
Travel to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
30 minutes
3:00 PM –
3:45 PM
Set Up for Parent Showcase 45 minutes
4:00 PM –
6:00 PM
Parent Showcase at Drew 2 hours

Friday, June 16th Fun Day!

Time Details Duration
7:45 AM –
8:15 AM
Student Drop Off 30 minutes
8:15 AM –
9:15 AM
Final Reflection Period 1 hour
9:15 AM –
9:25 AM
Transition to Bus 10 minutes
9:25 AM –
9:50 AM
Travel to Main Event
3101 Cobb Pkwy SE #104, Atlanta, GA 30339
25 minutes
10:00 AM –
3:00 PM
Fun & Lunch at Main Event 5 hours
3:00 PM –
3:15 PM
Depart Main Event and travel back to Drew
300 East Lake Boulevard Southeast, Atlanta, GA 30317
20 minutes
3:30 PM –
4:30 PM
Parent Pick-up 1 hour